söndag 26 augusti 2012

Att kunna njuta av det vi har nära till hands.

Det är så lätt att glömma bort det man har om knuten. Speciellt om man då har en tillvaro med mycket "vardag". Denna helgen har varit nice, eftersom den varit arbetsfri, och utan några speciella tider att passa. Igår ägnades dels åt utemotion, dels få ungarna att röja bland sina grejor. Till slut var de klara, stoppade i dusch och badbalja, och jag fixade smarrig makaronlåda till middag. Testade med bacon i, det blev inte sämre....

Idag har vi ägnat åt en pärla i Göteborgs centrum. Inte botaniska trädgården, den är väl värt ett besök i sig, utan Trädgårdsföreningen ett stenkast från Centralstationen. Nu är alla inträden gratis, idag även till Palmhuset, och blomster och fontäner är i sommarfunktion. Vackert så! Lunch intog vi på Rosenkafeet, gott som vanligt. Tips inför hösten, de brukar senare under hösten och under vintern ha sconesbuffé, mycket trevligt. Rekommenderas! Idag blev det pannkakor till barnen och paj och macka till oss vuxna. Därefter strosade vi runt lite, vi var även inne i Palmhuset och beundrade växterna där.

Ett annat göteborgstips, på söndagar januari-november är det gratis parkering i Nordstadsgaraget mellan kl 10-19 (typ, det får man kolla upp mer exakt). Från taket har man en av Göteborgs bästa utsikter. Idag låg det ett kryssningsfartyg för ankar i Frihamnen på andra sidan älven. Kunde inte låta bli att ta en bild på det och Operan.

Jag har alltid gillat Göteborg, ända sedan min bror läste här och jag i nedre tonåren var och hälsade på honom och hans då sambo, nu fru. En ljummen sensommardag som denna är staden rent ljuvlig. Däremot är ju höstregnen i antågande, då är staden inte så välkomnande precis. Kan nämna att vi jobbar på att komma iväg några dagar från dem, det gör vi... Nå. Efter att ha ägnat diverse konst, fontän och klätterträd lite uppmärksamhet valde vi vägen via Bältesspännarparken och Kungsportsplatsen mot Nordstan, för den lilla shopping som vi ändå behövde göra idag.

Bildkavalkad:




Utsikt från taket till Nordstan




Rosenkafeet är populärt




Rosenkafeet - interiör




Palmhuset - Direktörsvillan - Borgskepp, eh, jag menar, Hotel Clarion Post




Palmhuset




Palmhuset - en trappa upp




Palmhuset - stora näckrosor




Konst - metallblommor




Konst - knotig alm




Fontäner gillas




"där vill jag bo" säger maken


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar