onsdag 25 juli 2012

La Bella Vita

Albergo Ristorante La Madonnina i Cantello mellan Varese och Como visade sig vara en skarp kontrast till Hotell Venezia, båda på ett bra sätt. Vi letade initialt boende vid själva Comosjön, men det verkade bli alldeles för dyrt. Även detta är lite i dyraste laget, speciellt som frukosten inte ingår som default, men den är BRA. Rum med två dubbelsängar får vi för 150€/natt, frukosten tar de 8€/person för. Jag vet, för en Boråsare som jag svider det, men frukosten är jättegod och lyxig, vi åt den två morgnar i rad. När vi skulle betala visade det sig att de bara tog betalt för oss vuxna på frukosten, vilket gjorde den ännu lättare att betala, för då blev den definitivt värd sitt pris.

Paret som driver det hela verkar ha ett stort konstintresse och även om mängden barnfamiljer var stort på middagen känns det inte som den primära målgruppen. Huset med reception och restaurang är ett gammalt stenhus med olika klängväxter på fasaden, och på gården är det lummigt åt alla håll. Interiören går dels i en sparsam lite romantisk stil, blandat med modernt och betongigt på exv toaletten. Ägaren berättade att själva huvudbyggnaden var gästgiveri och ställe för att byta hästar sedan 1700-talet, och La Madonnina var den trämadonna som markerade detta och som stod i mitten av korsningen. Sedan 1911 har det varit hotell, och sedan 1951 har det ägts av nuvarande ägarfamilj. Orson Welles har bott här och Benito Mussolinis dotter skall ha tillbringat någon sommar här. Högt och lågt alltså.

Vårt rum finns i det sk annexet, bara tvärs över vägen och ett hus bort. Det verkar ha varit en fabrik eller nåt, stora rymliga trapphus och andra utrymmen. Rummet vi bor i är inrett i fil i modernt industriell stil, två dubbelsängar i vardera änden och dörr och dusch och toalett i mitten. Korridoren utanför är med grå byggplattor och konstverk, och i takbjälkarna lysrör i rött och blått. Veckat innertak i plåt förstärker ytterligare den industriella känslan. Trappan upp är en gammal stentrappa. På taket har de gräs, trädäck och en liten pool (!)

Första kvällen vi kom hit firades det stort bröllop. Andra kvällen firades det tre mindre bröllop. 300 bröllop om året har de, tufft jobb :-) Vår första kväll åt vi på restaurangen, det var mycket gott och efterrätten med jordgubbar och vaniljglass i hembakad rånkorg med en massa pudersocker, var mumsigt värre.

Det enda som gör mig lite fundersam är att en del av innerarbetet verkar vara lite snabbt gjort. Jag hoppas det inte kommer att ge bekymmer i framtiden, för stället är verkligen något extra och värt ett besök om man behöver ett härbärge i de trakterna. Det är till exempel inte alltför långt från Milano.

Bilder:




Exteriör



Matsal


Frukost



Nöden kallar



Vart ska man gå?


Herrtoa på dagen



Damtoa på kvällen



Annexet exteriör



För brudpar?



Gammal stentrappa



Upp eller ner?


Korridor



Korridorskonst



Rummet, fyrbäddsrum



Ena sängen



Andra sängen



Annexet, terrass på taket



Utsikt



Pool



Spegelgecko




- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar