lördag 3 november 2012

Berlin dag ett

Landade på TXL, Berlin Tegel klockan 08:00. Scheiße-tidigt, skulle man kunna säga. Efter inköp av BerlinWellcomeCard ( =bra tips! ) tog vi första bästa flygplatsskyttel in till centrum, och vi lyckades lista ut en bra U-bahn för att ta till Hotell Bellevue på Emser Straße 19-20. Våra fyra dygn i Berlin skulle det visa sig att inköpet av BerlinWellcomeCard var ett smart drag, femdagarskortet kostade c:a 31 euro för en vuxen, och 35 för en vuxen och tre barn, vi åkte fritt på kollektivtrafiken och fick lite rabatt på museum. Det följde med en klart användbar karta oxå...




U-bahn




Inne...

Vi hade tur och fick vårt hotellrum i förtid, vilken välsignelse, vi kunde få sova någon liten timme mitt på dagen! Sedan begav vi oss mot Potsdammer platz och Sony-center. Jag och Martin var där för tio år sedan och vi ville tillbaka. Det vi inte tänkt på var att det är kallt i oktober... Nå. Fish and chips till lunch, maken tog currywurst och sen tittade vi runt lite!




Brandenburger Tor





Juste husfasad nära La Fayette nära Friedrichsstraße



Rör i långa rader på flera ställen. I rött, rosa, blått. Konstigt.

Efter eftermiddagsfika på La Fayette åkte vi hemåt. Middagen intogs i amerikansk stil, på restaurang Route 66 nära vårt hotell. Sen var det gonatt.


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar