onsdag 10 april 2013

Searching for the black swans

Tillbaka i Sydney efter lite tropical heat. Nu blåser svalare sydvindar och det är klokt att ha med sig en kofta. Nå, för en nordbo är ändå vädret klart gôtt, idag ungefär 20 grader. Fortfarande känns solen värmande och skugga känns nyttigt.

Min gode vän och kamrat M läste i Sydney ett halvår för länge sedan. Hon tipsade mig redan för ett tag sedan om Centennial Parklands, ett stort parkområde ungefär mellan Centralstationen och Bondi junction, varifrån bussarna till bl.a Bondi Beach utgår. Jag har även fått tips om området från andra. Här skulle även finnas svarta svanar...

Grönområdet är egentligen flera parker som är åtskiljda av diverse bilvägar, men känns som ett. Närmast staden ligger MoorePå området finns flera lekplatser, varav vi efter att äntligen hittat lunch, styrde kosan mot den som anges vara för 1-12år. Sydneys parker har finfina informativa hemsidor, där sådana detaljer lätt fås fram på Google. Me Like!

Efter en del letande och trixande hittade vi oss framåt. Kanske borde vi ha tagit oss till informatonscentret direkt, men av små snedgångar får man ju se annat. Barnen var tappra trots hunger.

Lite tips: köp och ät frukt inemellan, kan göra skillnaden mellan en ok dag och en ... inte fullt så bra dag.

Snäpp av ett foto på kartor i parker och annat, smartfån är käckt :-)

Bilder:



Fina planteringar



Fina barn mot lila bakgrund



Snygg pippi i svart å blått



Ja, vi hittade även svarta svanar.



Belöningen vid Paddington Gate



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Grand Drive,Centennial Park,Australien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar